Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor.
Gaziantep Mutfağı kursunda yemekleri ile ünlü Gaziantep’in yöresel lezzetlerini öğrenen kursiyerler kebaptan baklavaya her yemeğin inceliklerini sofraya yansıtıyor. Kursiyerler sertifika alıp kendi iş yerlerini açmayı hedefliyor.
Her yıl binlerce şahsa iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin fiyatsız sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM´lerde 2023-2024 yılı ikinci periyot kursları devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi’nde Gaziantep Mutfağı ve Aşçı Yardımcılığı kursuyla birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler, Dekoratif Sepet Örücülüğü kursu ile el emeği göz parıltısı sepetler üretiyor, Bayan Elbise Dikimi kursu ile de biçki dikiş mesleğinin inceliklerini öğreniyor.
MİLLİ EĞİTİM ONAYLI SERTİFİKA
Gaziantep Mutfağı ve Aşçı Yardımcılığı kurslarında kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, gereç hazırlama, yemek tanımları, tatlı tanımları ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Yemek kesiminde orta eleman gereksinimini karşılamak için açılan kursa katılan bayanlar meslek öğrenirken, alacakları sertifika ile iş sahibi olup aile bütçelerine de katkı sağlamak istiyor.
KEBAPTAN BAKLAVAYA HAZIRLAYIP PİŞİRİP ÖĞRENİYORLAR
Kepez ATASEM Gaziantep Mutfağı Kursu eğitmeni Bahar Kartal Özcan, Gaziantep’in yöresel en ünlü yemeklerinin üretimi ve sunumuna kadar tüm evreleri uygulamalı olarak gösterdiklerini
söyleyerek, “Gaziantep Mutfağı yöresel damak tadının zenginliği ile Türkiye ve dünya mutfakları ortasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Kursumuzda Gaziantep mutfağında yer alan yemeklerimizin malzeme seçimi, hazırlık, imal ve sunum evreleri, hijyen eğitimleri veriyoruz. Çorba ve kebap çeşitleri, içli köfte, lahmacun ve tatlı çeşitleriyle Gaziantep Mutfağının en lezzetli örneklerini hazırlıyoruz. Kursu bitirip sertifika alan kursiyerler hem dalda iş imkanı buluyor hem de kendi işyerini açabiliyor’ diye konuştu.
ATASEM SAYESİNDE TERFİ ALACAĞIM
Yeme içme bölümünde çalıştığını, kendisini geliştirmek ve mesleğinde yükselmek için ATASEM’e geldiğini söyleyen Saime Doğan “Yemek yapmaya meraklıyım ve lezzetli de yemek yaptığım için iş yerimde terfi alarak mutfak kısmına geçmek istiyordum. Hem sertifika almak hem de kendimi geliştirmek için ATASEM kursuna geldim’ dedi.
HEDEFİM KENDİ İŞ YERİMİ AÇMAK
Gaziantep yemekleri yapmayı öğrenmek için kursa geldiğini, sertifika alıp kendi iş yerini açmak
istediğini söyleyen evli ve iki çocuk annesi Nurşen Atılgan, “Antep mutfağının farklı damak tatlarını hazırlayıp öğrendim. Et yemekleri ve çorbaları yapmayı öğrenirken çok memnunum. Bu kurstan sonra Aşçı Yardımcılığı kursunu da tamamlayıp kendi iş yerimi açmak istiyorum” tabirlerini kullandı.
İLMİK İLMİK SEPET ÖRÜYORLAR
Kepez ATASEM’in en çok ilgi gören kurslarından biri de unutulmaya yüz tutmuş ve klâsik el sanatları ortasında yer alan dekoratif sepet örücülüğü. Kursiyerler hem bitkisel hem de rattan sepet örümü ile hünerlerini sergiliyor. Kursta, çok maksatlı sepetler, turistik ve ikramlık eşyalar, avize, saksı altı, sunum tepsisi, ekmeklik, vazo üzere el emeği göz ışığı sepetler üretiliyor. Kursiyerler yaptıkları eserleri hem etraflarına armağan ediyor hem de eserlerin satışını yaparak mesken ekonomilerine de katkı sağlıyor.
74 YAŞIMDA KOŞA KOŞA KURSA GELİYORUM
Kursun en yaşlı kursiyeri 74 yaşındaki Kamile Acar, “Çevremdekiler bu yaşta kursa mı gidilir, yorulmuyor musun diye bana soruyor. Ancak ben koşa koşa memnunlukla geliyorum. Bu kursa gelerek özgüvenim yükseldi, burada yeni arkadaşlarım oldu toplumsallaşma imkanım oldu. Kursta öğrenerek yaptığım kına sepeti, avize ve süslü sepetleri dostlarıma ikram ettim’ diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.