Karnavalın En Leziz Yarışmasında Büyük Çekişme ve Renkli Görüntüler Vardı
Türkiye’nin birinci ve tek kent karnavalı olan “Nisan’da Adana’da-12. Memleketler arası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın” en hoş etkinikleri ortasında öne çıkanı “Portakallı Lezzetler Yarışması” amatör ve profesyonel aşçıların büyük çekişmesine sahne oldu.
Renkli manzaraların yaşandığı yarışa 3 kategoride toplam 45 kişi katıldı. Gurme ve amatör gurmelerden oluşan heyet her kategoride yarışan yemekleri Sunumu ve Görünüşü, Lezzeti, Yepyeniliği, Kokusu ve Kıvamı, İsmi ve Reçeteye Uygunluğu üzere özellikleri dikkate alarak 100 puan üzerinden kıymetlendirdi.
Adana’nın en değerli tarım eserlerinden olan narenciyeyi lezzetle buluşturmak hedefiyle Adana Ticaret Odası, Park Tepe Zaimoğlu, Onbaşılar Kebap ile Sheraton Otel sponsorluğunda düzenlenen müsabaka ağır ilgi gördü. 15-18 yaş ortası genç öğrenci şef öğrenci Tatlı-Pasta, 18-30 yaş ortası Sıcak-Soğuk yemek ve Analı-Kızlı Adana yemekleri olmak üzere 3 kategoriye ayrılan müsabakaya her kategoriden 15’er yarışmacı katıldı. Müsabaka sonucunda 15-18 yaş ortası genç öğrenci şef Tatlı-Pasta kategorisinde Ezgisu Şahin, 18-30 yaş ortası Sıcak-Soğuk yemek kategorisinde Deniz Demirer ve Analı-Kızlı Adana yemekleri kategorisinde de Ayşenur Özkan ve Kadem Özkan birinci oldular.
Ünlü Gazeteci, Gurme, Şef ve Kanaat Başkanlarından oluşan Heyet üyeleri her yemeği Sunumu ve Görünüşü, Lezzeti, Yepyeniliği, Kokusu ve Kıvamı, İsmi ve Reçeteye Uygunluğu üzere özellikleri dikkate alarak 100 puan üzerinden kıymetlendirdi. Müsabakaya katılan her yarışmacıya birer “MADALYA ve İŞTİRAK BELGESİ” verilirken, birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerini elde eden yarışmacılara “ÖZEL PLAKET” de sunuldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı